Silvolde en zijn omgeving

Voel je rijk te midden van al het moois

In Rivierduinen woont u op een zeer centrale plek, u bent zo in Doetinchem, Aalten of Emmerik. Met de auto bent u binnen enkele minuten op de N317 of de N818. Arnhem centrum is te bereiken in 45 minuten via de A12. Wilt u met de trein, dan kunt u bij station Terborg opstappen. Dit station is in 10 minuten met de fiets vanaf uw nieuwe woning in Rivierduinen.

Rivierduinen is een mooie uitvalsbasis voor al uw bezigheden als werk, vrije tijd, studie en sport. Silvolde is gelegen in de Oude IJsselstreek, één van de mooiste gebieden Nederland. De Oude IJssel is dan ook de levensader van de Achterhoek. Sloepvaarders en watersporters zijn dol op deze streek. Geen wonder; het is een heel gevarieerd vaargebied waar u letterlijk alle kanten uit kunt. De rivier de Oude IJssel brengt u door historische dorpen als Ulft en Dinxperlo.

Natuurschoon van de bossen Maar de streek biedt u ook prachtige bosgebieden. Denk bijvoorbeeld aan het Idinkbos en Nibbelinkbos. Twee namen die al in de middeleeuwen voorkwamen. Hier vindt u natuurschoon in de vorm van kronkelende kerkpaden, weidse akkers en bossen bestaande uit naald- en loofbomen. Een ree spotten is hier een van de hoogtepunten tijdens uw wandel- of fietstocht.

Lekker bewegen en ondertussen genieten van een prachtig ‘oud’ landschap, waarin de natuur verbonden is met de cultuur. U voelt zich rijk te midden van zoveel moois!

×